Nedumeriri ecolo

Cum adică „Roşia Montană nu e de pomană”? Adică e de vânzare? Adică e doar chestie de sumă / cât ne daţi pe Roşia Montană să v-o dăm (nu de pomană)?

Etichete:

12 răspunsuri to “Nedumeriri ecolo”

 1. tudorvisanmiu Says:

  Există şi varianta: „Roşia Montană NU e de vânzare”.

 2. diacritica Says:

  Ceea ce nu repară fractura logică dintre „Roşia Montană nu e de pomană” şi scopul mişcării.

 3. tudorvisanmiu Says:

  Risc, totuşi, o explicaţie: “Roşia Montană nu e de pomană” nu se referă la condiţiile unei afaceri (nu e „moca”, ci „e de vânzare”), ci la faptul că afacerea este percepută ca o „dare de pomană” (nu e o „vânzare”, ci un „cadou”). „Nu e de pomană” ar însemna „Roşia Montană nu trebuie dată pe nimica, pentru ca să-şi ia politicienii nişte spăgi”; fireşte, în viziunea manifestanţilor – ea nu trebuie „dată” sub nicio formă (nici „de pomană”, nici „vândută”).

 4. diacritica Says:

  Da, dragă, toată lumea ştie ce vor manifestanţii să zică cu lozinca aia – nu despre asta e vorba. Ci despre fractura dintre ce vor ei să zică şi ce spune lozinca de fapt.

  „A da de pomană” se opune lui „a vinde”, nu lui „a nu da (defel)”.

 5. tudorvisanmiu Says:

  „toată lumea ştie ce vor manifestanţii să zică cu lozinca aia” -> Deci, informaţional, lozinca îşi atinge scopul, chiar dacă – semantic – există o disrepanţă logică între conţinutul mesajului şi scopul urmărit.

 6. diacritica Says:

  Nu despre scopul lozincii era vorba, ci despre logica ei. Dar e evident că manifestanţii au probleme cu logica, chiar şi atunci când le-o explici cu abacul.

 7. v Says:

  încearcă să le explici cu abacul cum poate un perimetru să se măsoare în hectare şi cum un lac de nişte kilometri diametru se poate vedea de pe Lună. nu cred că se poate face o treabă serioasă şi credibilă în felul ăsta aiuristic. :((

 8. diacritica Says:

  Ă?

 9. vidal Says:

  eh, mă legăn şi eu pe lampă precum Birlic în Două loturi. mi-am amintit cum circulă pe tot netul şi se grăbesc toţi să dea cu semnătură pe manifestele alea în care ni se spune că lacul de cianuri va avea un perimetru de atîtea hectare şi că va fi vizibil de pe Lună…

 10. Adrian Says:

  Gura păcătosului… Adevărul a urcat din adâncurile subconștientului autorului și s-a afișat în lozincă.
  Ai să vezi că în final chiar o să fie doar chestie de sumă.

 11. Cârcotaşu Says:

  Aşa e la ecolo!

 12. Corson Says:

  Chiar mai mult decit suma in sine, miezul problemei e CINE incaseaza si el ceva.
  Cum a fost cu gazele de sist. Cind pixul a fost la guvernele Boc-MRU, Ponta urla din toti bojogii ca gazele e cih. Acuma, ca pixul e in mina lui, gazele e bune.

  Pina RMGC nu marca banu la liderii ecologistilor, mitingurile nu vor inceta. Dupa ce baietii orientati vor ciupi si ei o maslina si-o felie de cascaval, hipsterii si greenpeaceritele vor fi cirmiti spre alte proiecte.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat: