Tu ce le laşi copiilor tăi?

Travel Channel, Hotel Impossible, acum câteva săptămâni. Cheliosul ajunge într-o staţiune de munte, pare-se că trendy. O cabană ceva mai mare, un complex, ceva de genul ăsta. Proprietarul, un domn la 70+ ani, explicându-i cheliosului cum şi-a făcut el afacerea de la zero şi cum a muncit 40 de ani la ea:

„Puteam să vând în anii ’80, când staţiunea a devenit la modă şi au început să se construiască hoteluri. Aş fi luat mulţi bani. Dar n-am vândut. Mai bine le las (copiilor) mult de muncă, decât mulţi bani.”

 

Etichete:

5 răspunsuri to “Tu ce le laşi copiilor tăi?”

 1. VictorCh Says:

  Nda… ORICAT de multi bani se pot vadi insuficienti daca esti suficient de inversunat in a-i cheltui / pierde / risipi… Sursa de procurare… Poate seaca AIA, da’ daca stii si vrei sa muncesti, si nu esti prost, nu ramai FARA.
  CUM era pilda aia? Daca-i dai cuiva un peste il saturi o data, daca-l inveti sa pescuiasca…

 2. Cârcotaşu Says:

  Mda, dă-i un peşte unui om şi-l saturi o zi. Învaţă-l să pescuiască şi l-ai făcut invidios şi mincinos! 🙂

 3. VictorCh Says:

  Daca A-‘NVATAT sa pescuiasca, nu-i exclus, POATE sa fie invidios si mincinos – da’ va fi un mincinos invidios SATUL.

 4. Corson Says:

  Cheliosul o sa le lase copiilor tot multi bani, nu multa munca. Dupa moartea lui, urmasii vor vinde in urma unei oferte Impossible de refuzat. Ginerii/nurorile vor avea un cuvint greu la succesiune.

  Eu le-as lasa un nume adunat pe-o carte dar, mai degraba, o sa le las pixul. (Copyrightul are valoare cit sa mai traiasca 2-3 generatii. Daca ai valoare.)

 5. Cârcotaşu Says:

  Ei, da! De unde sătul? Va fi invidios pe vecin că ăla a prins pe când el nu, şi mincinos, când vine la nevastă cu traista goală, c-a prins cel mai mare peşte care s-a văzut, da’ că s-a-mpiedicat, a căzut şi l-a scăpat. Foame cât cuprinde!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat: