Teza la română, partea a II-a

Buna Doamana Profesoara

Am O intrbare?

Eu nu pot sa gasesc fisele cu sense opus si similar putem te rog sa facem asta Maine ca recapitulare?si aia cu feminin si masculin ca un creion, douā creione ca nam fisele pentru asta doi.

Acelaşi tânăr indian de data trecută. 12 ani, cam aşa.

(Am făcut sa/s-a şi la/l-a şi sau/s-au; la n-am încă n-am ajuns. 🙂  )

 

Publicitate

8 gânduri despre „Teza la română, partea a II-a

 1. Oare indianul respectiv invatase limba germana inaintea limbii romane? Sau poate si in „indiana” (bagsama in hindi, sau in care i-o fi limba materna) s-or fi folosind atata majusculele in interiorul textului?

  Cate ore de romana „faci” cu ei saptamanal? (Vad ca la „doi – doua” si la „acest – aceasta – acesti – aceste” ori inca n-au ajuns, ori nu le-au priceput, ori nu le inteleg importanta… Limba lui materna nu are – ca si maghiara – forme diferite dupa gen si eventual si numar?)

 2. Domnule VictorCh, mai răruţ, că-i mai drăguţ, cu comentariile. 🙂

 3. Domnule VictorCh, statutul binemeritat de pensionar va indreptateste sa va petreceti timpul cum credeti de buna cuviinta.
  In plus, educatia si experienta va conditioneaza sa faceti o necontenita si cavaleresc protectoare curte domnitelor care va ies in cale.
  Un detaliu pe care mai tinerii dromicheti nu l-au procesat, ca nu l-au avut in programa scolara.

 4. Ma recunosc „guraliv” – si profund interesat de profilul acestui blog. Si am (de la natura si prin educatie) o fire curioasa, scotocitoare, scormonitoare (cam in orice directie / domeniu).

  INCA nu pensionar (mai e putin) – deocamdata liber-profesionist (autorizat). (Din pacate nu-mi permite starea sanatatii sa activez – „profesional” – mai indelung, desi (pecuniar) as simti nevoia…)
  Si (indiferent – aproape – de varsta „preopinentei” trecute de majorat) nu sunt refractar la un flirt (mai mult nu-mi ingadui) inteligent (preferabil cu tachinari two-way), dar nici la o discutie interesanta (mai serioasa sau mai glumeata) cu parteneri (de ambe sexe), indiferent de varsta acestora, inclusiv (mult) mai tineri.
  De aceasta data exprimasem curiozitati reale, nu retorice…

 5. Indian, de 12 ani – ca si varsta ? Insemna ca ne-o canta bine, totusi ! Nu vreti sa va ocupati de el ?? De ce nu ? Nu sunteti suficient de dotat ? Bine inteles ca imi place site-ul dumneavoastra, ridica niste probleme… la fileu – ca sa spun asa – dar prea ne-o da cu tifla, sau nu ?? (Pune-ti-va un I LIKE IT, facebook, si putem urmarii situatia pe ansamblu si de pe ICQ. Multumesc !)

 6. Ce e absolut remarcabil nu e modul în care se exprimă, surprinzător de corect până la un anumit punct, ci dorinţa lui evidentă de a învăţa. Asta e ceva foarte greu de găsit la elevii noştri, preocupaţi mai degrabă de a face mişto de profesoară, să se vadă cât de şmecheri sunt. Ei ar considera că e ruşinos să se intereseze de chestia aia cu masculin şi feminin (genul neutru) cu un creion, două creioane!

 7. Revin: Absolut remarcabil modul de formulare a ideilor şi metoda de studiu: fişează băiatu’! Încă odată, excepţional interesul manifestat!

Comentariile nu închise.