Impunitate

M-a mâncat acolo unde mă mănâncă de obicei când mă trezesc vorbind, şi anume în cur, şi m-am băgat într-o discuţie despre de-acum faimosul filmuleţ de pe Mediafax, ăla cu femeia încătuşată pentru că a traversat ilegal. (Bine, cătuşele i le-au pus din alte motive, dar Mediafax nu se încurcă în detalii dintr-astea.) Şi m-a mâncat tot acolo să spun că, atâta vreme cât au respectat procedurile, nu văd care-i problema. Poate că doamna i-a dat poliţistului cu poşeta-n cap – n-avem de unde şti, că oamenii au filmat numai partea cu cătuşele, nu şi partea de dinainte.

Da, cred că legea şi procedurile trebuie respectate la fel, indiferent că i se aplică dlui Ponta sau doamnei din film. Dacă sunt aplicate corect, e în regulă. E legea strâmbă? Atunci trebuie îndreptată, nu încălcată.
Faptul că eşti bătrân nu te scuteşte de respectarea legii. Că e bătrână, are reumatism şi o doare dacă i se pun cătuşele? Trebuia să se gândească la asta înainte să traverseze aiurea şi înainte să-i provoace pe poliţişti.
Au greşit poliţiştii, femeia n-a fost recalcitrantă şi agresivă, cum spun ei? Să plătească poliţiştii.
Simplu.

M-am săturat de d-ăştia care se cred de neatins pentru că sunt într-o situaţie specială şi deci lor nu li se aplică aceeaşi lege şi aceleaşi proceduri şi aceleaşi regulamente care mi se aplică mie. Că e parlamentar, că are un copil de mână, că e bătrân, că e operat, că şi că şi alt că. Toţi vor tratament special. Şi te mai miri că nu iese ţara în stradă să-l dea jos pe dl Ponta din vârful guvernului? Păi cum să iasă, când juma’ de ţară, cel puţin, vrea tratament preferenţial în relaţia cu legea şi regulamentele şi buna-cuviinţă?!

Publicitate

5 gânduri despre „Impunitate

  1. Corect! Dar parca as vrea sa vad aceeasi vigoare si cand e vorba sa incatuseze pe aia cu ceafa cutata, picioare scurte si glezne groase la vedere si brate tatuate din plin. Cu aia sunt mai amabili si mai pusi pe „avertismente” decat pe legitimare si urcat in duba.

  2. …in America politisii impusca in medie doi civili pe zi in conditii legale!!!!

  3. dacă bătrânul era Truțulescu bine i-au făcut și clar nu merită locul meu din metrou

  4. sau dacă bătrânul era Vișinescu bine i-au făcut și clar nu merită locul meu din metrou

Comentariile nu închise.