Ziaristul român pe FB

Ziaristul român n-a fost în Norvegia, n-a stat de vorbă cu vecinii familiei Bodnariu, n-a stat de vorbă cu părinții colegilor copiilor, n-a stat de vorbă cu colegii de serviciu ai părinților, n-a stat de vorbă cu alți părinți care s-au aflat vreodată în conflict cu Protecția Copilului din Norvegia, n-a stat de vorbă cu vreun ziarist norvegian care s-a ocupat de cazuri dintr-astea, n-a stat de vorbă cu un avocat norvegian specializat în dreptul familiei (sau care-o fi acea ramură a dreptului relevantă în chestiunea asta) ca să înțeleagă legea căreia părinții Bodnariu au ales să i se supună când s-au stabilit în Norvegia. N-a stat de vorbă nici măcar cu părinții Bodnariu.
Nu.
Ziaristul român se informează de pe FB și tot pe FB e foarte sigur că în cazul Bodnariu măsurile luate de autorități sunt disproporționate față de cele câteva palme la fund admise de părinți. Faptul că n-are decât o singură versiune a poveștii, versiunea părinților, nu îi pune vreo problemă profesională. Nu. Ziaristul român a citit pe FB și prin articole bazate tot pe FB și-i e suficient: acuma știe. Așa că propovăduiește.

(Părinților Bodnariu le doresc să aibă un avocat foarte bun și să-și găsească dreptatea exact în măsura în care o au.)

 

Publicitate

9 gânduri despre „Ziaristul român pe FB

 1. You made my day 🙂 În ciuda faptului că sistemul e super găunos în țara unde stau acum (Italia), de când am auzit despre acesta caz, la fel gândesc și eu.

 2. Un jurnalist român a fost în Norvegia, special pentru acest caz, însă,din păcate, la câteva zile după întoarcerea în România a făcut stop cardiac și a murit. Nu cred că a preluat cineva materialele lui (încă). Oricare ar fi poziția fiecăruia în ceea ce privește bătaia copiilor (și aici chiar nu mă refer la cazurile în care părinții își abuzează copiii), ceea ce se întâmplă cu această familie și cu altele din Norvegia, e clar o nedreptate și o încălcare a drepturilor.

 3. Din pacate au mai existat în Norvegia situatii de acelasi fel, parintii vizati ca „necorespunzatori” fiind de obicei nascuti în alte tari. In toate cazurile relatate, nu neaparat pe fb, si nu neaparat de jurnalisti obiectivi, se constata o disproportie flagranta intre acuzatiile aduse parintilor carora li se retrage dreptul de a-si creste copiii, si pedepsele aplicate. E ca si cum cineva ar pune semnul egal („privare de libertate” între, sa zicem, „pusul copilului la colt” si luarea de ostatici, între o mustrare si o insulta grava. Ceea ce îi scoate pe cei care protesteaza din minti (fac parte dintre ei) este faptul ca încalcarea unei legi de catre niste adulti se poate pedepsi colectiv cu destramarea unei familii. Criminalul norvegian Breivik a fost un copil parasit de tata si îndepartat de la mama de aceeasi institutie numita Barnevernet.
  Cât despre generalizarea cu „jurnalistul român”, eu una o regret. „Toate ideile enerale sunt false si aceasta e o idee generala”, domna profesoara.

 4. @agnesD: imi pare rau dar nu aveti catusi de putin dreptate !
  Doamna profesoara puncteaza o „matrice” in care se regasesc majoritatea „carnatzarilor” asa zisei prese romanesti…
  Nu, stimata doamna (domnisoara), „scroafa” (presa) e moarta si mortul nu se mai intoarce la groapa, unul din principalele motive pentru care a decedat e aceasta forma de nesimtire, promiscuitate, dar mai superficialitate de a trata orice subiect in sictir !

 5. Ca ceva e putred in … Norvegia, stim deja.
  Dincolo de cum isi face treaba jurnalistul roman via FB, exista niste realitati de necontestat.
  In Norvegia s-au legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex si adoptia copiilor de catre homoseaxuali …
  Maniera in care sunt luati copiii din familiile biologice este cel putin discutabila.

 6. :))))) Așa este!
  Nu-i problemă că-i caftim și-i terorizăm cu dogme de ev mediu, e problemă ce face părinții in dormitor.
  Ce ne mai place rahatul. Ne-turcesc.
  Dar și bănuții de la Norvegica cea nazistă.
  Ale cărei legi najpa le vom schimba noi.
  Aaaa, și incă ceva:
  Moarte musulmanilor care nu se adaptează legilor țării-gazdă!

 7. Ale naibii ele de standarde duble, ce oportun mai functioneaza. Prin vara urla toata Romania de musulmanii care navalesc in Europa si nu se adapteaza tarii de adoptie si legilor ei. Acum, am vrea ca tara de adoptie sa se plieze pe nevoile emigrantilor europeni pe modelul ”cine esti tu, ma, sa-mi spui ce am voie sa fac cu copilul meu?” Sfanta ipocrizie!

Comentariile nu închise.