Cine vrea în CSM

O doamnă.

2016-08-08_cinevreaincsm

Copii, noi când dăm admitere la Drept (și în viața de toate zilele) scriem ”dacă v-ar interesa […], ați lectura proiectul”, nu așa cum a scris mai sus doamna candidată la CSM. Pentru că e vorba de voi / dumneavoastră: ”dacă v-ar interesa pe voi / pe dumneavoastră, voi / dumneavoastră ați lectura”. (Nu scriem nici ”a lectura”, copii. Noi scriem simplu ”a citi”, pentru că suntem siguri pe noi și nu avem nevoie să ne dăm mari folosind cuvinte prețioase, ca doamna.) Scriem ”a-ți” doar dacă ”-ți” se referă la ”ție”: ”pentru a-ți spune (ție) ce să faci”.

Când dăm la Drept (și în viața de toate zilele), punem și virgulă înainte de vocativ: ”Nu, stimată doamnă!”. Nu cum a scris mai sus doamna candidată la CSM. Cu același respect, desigur.

Etichete: ,

10 răspunsuri to “Cine vrea în CSM”

 1. example49946 Says:

  Greseala este a doamnei sau a gazetarului? (a dat, doamna, raspunsul in scris?)

 2. jay Says:

  E plina lumea de pretioase pedante. Si ignorante, pe deasupra.

 3. Chip de lut Says:

  Eu zic ca sunt vorbele dansei de pe contul de facebook… deci este in scris 🙂 Dia, pai si ai iertat-o pentru „nici o”?

 4. andra Says:

  daca deschideai putin ochii observai ca textul este preluat, printr-o captura, de pe pagina Laviniei de Facebook. gazetarul nu are nicio implicare, este scris de manuta ei si daca ai citi pe pagina ei ai vedea ca mai are asemenea agramatísme. Cu același respect.

 5. example49946 Says:

  Eu nu am fb. Am intrebat – nu am dat cu parul. Relax.

 6. Cârcotaşu Says:

  @ example49946,

  Eu nu am fb. Am intrebat – nu am dat cu parul. Relax.

  Sigur că n-ai dat cu paru’, da’ dacă nu recunoşti o „captură” de un text scris de altu’, se cheamă că nu ştii o chestie elementară. În cazul ăsta pun şi io o întrebare, că nici io nu dau cu paru’: Ce cauţi în părculeţu’ nostru?

 7. Mihai Says:

  esti geloasa ca tu primesti cadouri

 8. example49946 Says:

  CAPTURA putea fi de oriunde. Sunt greseli si aici in scurtele voastre discutii – nu le-ai observer? Te ataci aiurea si atitudinea ta nu este potrivita. Nu-ti sta bine agresivitatea. Nici prostul gust. Nu tin neaparat sa primesc mailuri de la tine. Sau sa fiu in „parculetul” tau. Fii pe pace ca ma dezleg. Din toata „stiinta” cu care te-ai impregnat, omenia nu ti-a mai incaput.. Ma intorc la pictura mea..decat sa ma joc cu plictisitii prost-crescuti…Vorbim cand treci majoratul.

 9. diacritica Says:

  Îu. Tu primești mailuri de la Cârcotașu?! Ce chestie!…

 10. Cârcotaşu Says:

  @ Diacritica,
  Ai văzut ce i-a trecut prin cap că s-ar putea întâmpla?

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat: