Toma Petcu, ministrul energiei

Nu mă iau de greșelile de redactare și de tipar. Nu mă iau de amestecul de ortografie veche (”dobîndită”) și ortografie nouă (”sunt”), nici de ”orice compartiment, cu excepția celui economic” în CV-ul ministrului energiei.
Ci de greșelile de ortografie elementară.
Domnul ministru nu știe să pună i-urile și scrie ”deasemenea”, într-un cuvânt, ca toți puțoii de pe net (și unii ziariști).

2017-01-03_toma-petcu

De aici.

Publicitate

14 gânduri despre „Toma Petcu, ministrul energiei

 1. Aş mai adăuga ceva…
  …”Pregătire militară şi de autoapărare, dobţndite ăn cadru Şcoli Superioare a Jandarmeriei Române de la unitate Roşu.”…
  Nu mă refer la „dobţndite” şi nici la „ăn”… Pur şi simplu mi se pare fără înţeles fraza asta.

 2. Sărut mâna,

  Vai de mama noastră ! Să presupunem că CV-ul nu a fost scris personal de el, ci de vreo colaboratoare la fel de agramată ca și șeful, altfel nu au cum să se înțeleagă, nu ? Dar după redactare (în cazul acesta este de fapt o redacMOALE :-)), domn’ derector nu a verificat, a publicat CV-ul așa pe nevăzutelea ?
  Povestea asta cu scrisul corect și îngrijit este de departe cea mai importantă carte de vizită, după părerea mea. Este ca și cum în noaptea de revelion apare o făptură ireal de frumoasă, blondă, cu părul lung și ondulat, cu picioare lungi, purtând o rochie roșie mulată, dar care blondă are un dinte din față lipsă, când zâmbește e răpitor de știrbă :-).

 3. Colaboratoarea care i-a scris CV-ul are o obsesie pentru „dobîndit”, ceea ce denotă sărăcie în vocabular. Mai pune dragă mâna pe o carte, că nu mușcă. Vezi să nu fie din acelea de joc, alea nu se pun la socoteală.

 4. In sfirsit, un lucru bun facut de PSD: a determinat-o pe Diacritica sa mai posteze ceva pe blog! 😀
  Ma temeam ca a fost abandonat….
  La multi ani!

Comentariile nu închise.