Teodora Cristea

Ne-a-nvăţat semantică, ne-a-nvăţat pragmatică, ne-a-nvăţat analiză discursivă. Şi-n general, ne-a-nvăţat că lingvistica nu-i o chestie aşa de naşpa cum pare.

Mulţumesc.

 

Alţi oameni cărora li se datorează acest blog:
Mama
Minerva
Eta Hrubaru

4 gânduri despre „Teodora Cristea

  1. „…ne-a-nvăţat pragmatică”:
    Uite ca eu nu cunoscusem (sa-mi fie rusine!) nu numai semnificatia (in acest sens) a substantivului „pragmatica”, da’ nici macar faptul ca acest cuvant are si valoare de substantiv…
    „…lingvistica nu-i o chestie aşa de naşpa cum pare.”:
    …atunci cand incepi „sa-ti bagi nasul” in ea, si nici atat de simpla cat pare „vazuta dinafara”, inainte de asta.

  2. Daca am comentat la Eta, nu se poate sa nu ii aduc omagiul meu distinsei profesoare Teodora Cristea: o Doamna deosebita, un om modest, care a avut atatea de daruit in planul specializarii Domniei Sale. Odihneasca-se in pace!

  3. Ia o muie evlavioasa, poate iti starpeste putregaiul de sub duramater. Asa-i ce bine te simti…ce superior? Noua…tuturor. Poporului, romanilor. Tu esti deasupra, pentru ca tu duduita fara viata sociala si cu un trai anost, ipocrit si efemer…tu, spuneam, pen’ ca ai terminat si tu o facultate de litere, dar fara talent (poetic sau constructiv) te erijezi si tu ca multe alte duduite cu „limbi” in corector national. Nu faci decat sa critici, nu ai talent de pedagog si faptul ca putini te citesc nu arata nimic. Nu ei TE VOR FUTE si nici ei NU-TI vor cumpara cadouri de Craciun. Ei si uite asa ajungem la problema ta spinoasa. Esti prea cerebrala si critica incat sa reusesti sa pastrezi pe cineva langa tine…ajungand sa suferi cronic de sindromul NF (Ne-Fututa), aruncandu-ti criticile si improscand in stanga si in dreapta frustrarile izvorate din trista si banala ta existenta. Pe oricine poti minti…pentru ca orice om minte, insa pe tina insati nu te poti minti. So get a fucking life, ca imediat ramai martzoaga batrana. Asa ca brusc, instantaneu si dintr-odata iti doresc MU(I)E, multa cat sa-ti umple cortexul cu ceva mai multe celule (fie ele de alta natura) decat unicul tau neuron aflat in staza. Mi-e mila de tine tristo.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s