În ciuda unei tâmpită

În ciuda unei zi…, zice tâmpit reclama la Olytabs.
În ciuda unei tâmpite (genitiv, adică forma de nominativ plural), în ciuda unei proaste (plural, din nou), în ciuda unei idioate (o idioată, două idioate, unei idioate) de advărtaizăre, se spune și se scrie ”în ciuda unei zile”. O zi, două zile, unei zile.

Bine, poate o fi fost un tâmpit, un prost, un idiot de advărtaizăr, dar regula de mai sus se aplică doar la feminin.

3 gânduri despre „În ciuda unei tâmpită

  1. Mda , eu aș scrie „reclamă ” ? Bun , română nu este deloc limbă mea maternă, dar „reclama” precum ai scris-o tu mai sus mă face să gândesc la verbul ” a reclama „, la a treia persoană la trecut ?vream să spun , oare de ce nu există un fel de Academie Francaise pentru limbă română ? Nu te gândești să pornești tu ceva de gen ? Ar fi bine să fie undeva un paznic a limbii române nu crezi ? Eu văd că , avem în franceză și, totuși , sunt din ce in ce mai multi analfabeți lângă mine … Deci în română chiar ar fi indicat.Eu te aș susține precum multi alți desigur , fiindcă dacă am o nelămurire pe care nu mi o poate explică Dex-ul său mentorul meu , vin la tine ! În fine , îți mulțumesc că mă ajuți să dorm la noapte când am neliniști gramaticale !

  2. Bine, rectific. într-adevar, da, exista acea Academia Romana, bineinteles. Dar, sa fim seriosi , nu este prea competenta in rolul de a pazi usarea buna ale regulilor gramaticale limbii romane, sau e ? :/
    Imi cer scuze pentru accentele care lipsesc; de lene, inca nu stiu unde se afla pe tastatura de pe calculator, dar voi invata, promit !

Comentariile nu închise.